DE RESTORATIE

"Op de millimeter nauwkeurig"

Sinds 2014 zijn Jack en Tom al bezig met het restaureren van de 229. Echter, daarvoor zijn heel wat jaren verzamelen aan vooraf gegaan. In 2012 kreeg Jack groen licht van de overheid om te beginnen met de bouw van een fokker D.21. De eerste jaren werd er hard gewerkt door Jack en Tom, met hun tweeën werkten ze 3 jaar lang aan de houten vleugel. Deze 11 meter lange vleugel is opgebouwd uit verschillende onderdelen welke met precisie en vakkundigheid zijn gemaakt. De vleugel maken is een ding, de metaalbuis romp is het andere. 

De romp is opgebouwd uit chroom-molydeen buizen welke allemaal exact moesten passen volgens de tekening. Het vakmanschap wat voor het maken daarvan wordt vereist is onvoorstelbaar. Mede door dat vakmanschap is de D.21 gebouwd. Maar niet alleen de romp bestaat uit een buizenframe, ook de roeren en het horizontale en verticale staartvlak zijn daaruit gemaakt. Dit is een zeer nauwkeurig werk. 

Toen deze onderdelen klaar waren kon er verder gewerkt worden, componenten worden ingebouwd, doek gespannen en besturing aangesloten. Ook werd de motor, na overhaul, aan de romp gemonteerd. Ondertussen zijn bijna alle aluminium kappen klaar en zijn we druk bezig met het installeren van systemen.

In december 2018 zijn de eerste constructie certificaten ondertekend, het eerste deel van de certificatie is een feit.

Van de militaire luchtvaart autoriteiten, onder leiding van commedore J.P. Apon`hebben we officiële toestemming gekregen om de D.21 onder haar voormalige registratie "229" te opereren.

Ondertussen is niet alleen de D.21 gegroeid maar ook het team waarmee gewerkt word. Deze bestaat uit een grote groep met naast familie ook vakkundige en enthousiaste mensen. Welke elk onderdeel, stroomlijnkap of schroefje op de millimeter nauwkeurig bevestigen.


"together we make the dream come true"

Compilatie van de restauratie