EGMOND VINTAGE WINGS

Officiële Egmond Vintage Wings site

Voor alle informatie over Egmond Vintage Wings klik hier onder

Wat is Egmond Vintage Wings?

Wij zijn Egmond Vintage Wings. Wij zijn een enthousiaste groep mensen, talenten, vliegtuigen die allemaal één gemeenschappelijk doel nastreven: al deze geweldige en prachtige historische vliegtuigen luchtwaardig houden. De organisatie Egmond Vintage Wings houdt deze prachtige vliegtuigen operationeel en brengt een levende geschiedenis met zich mee. 

Egmond Vintage Wings is een verzameling met veel variatie. Van warbirds tot civiele vintage vliegtuigen. Deze machines zijn allemaal in particulier bezit. Maar samen zijn we Egmond Vintage Wings.

Wij worden ondersteund door de EVW maintenance met haar technische kennis en ervaring. Met onze exclusieve collectie zijn wij gestationeerd op vliegveld Hoogeveen. Wij vliegen met onze geliefde Fairchild PT26a, onze D-DAY veteraan de Piper L4 Cub en nog veel meer. Van onze collectie is de Fokker D.21 ons vlaggenschip. Met haar schoonheid en kracht is het de meest unieke Nederlandse warbird ter wereld. Met de D.21 die in het voorjaar - winter 2020/2021 vliegt, hopen we ook in de niet al te verre toekomst de Fairchild 24 en BT13 vliegend te hebben die nu worden gerestaureerd.

Het zou ons een voorrecht zijn om deze ongelooflijke ervaringen met u te delen en u te verwelkomen op  vliegveld Hoogeveen.

''Flying is pure passion and desire, which fill a lifetime''

Egmond Vintage Wings 

- lid-

Omdat we deze vliegtuigen in de lucht willen houden hebben we u nodig! U kunt deel uitmaken van Egmond Vintage Wings als lid. Als lid van Egmond Vintage Wings zijn jullie degenen die de Fokker D.21 en de rest van onze collectie in de lucht houden door elk jaar te doneren aan de Egmond Vintage Wings. Voor 60, - euro per kalenderjaar kun je lid worden van Egmond Vintage Wings.

Voor al onze leden organiseren we: Fly-ins, Egmond Vintage Wings-ledendagen, Open hangaar-dagen en een jaarlijkse zomer-BBQ, allemaal op onze thuisbasis Hoogeveen Airport. Ook krijgen onze leden elke 3 maanden onze nieuwsbrief in de mailbox en krijgen ze korting op al onze limited edition-producten. Wij zullen u het gevoel geven van historische luchtvaart door onze engineering- en vliegexpertise, en u zult de connectie tussen mens en machine voelen.

Vergeet niet dat u als lid van Egmond Vintage Wings degene bent die deze exclusieve historische vliegtuigen in de lucht houdt!

Egmond Vintage Wings,

'Het gevoel van vintage vliegen en techniek'


Wilt u ook lid worden van Egmond Vintage Wings en deze vliegtuigen luchtwaardig houden of wilt u meer weten over Egmond Vintage Wings? Neem dan contact met ons op!

Herdenkingsvluchten, Airshows en Displays

Met de D.21 als ons vlaggenschip, heeft u misschien op de Flying to Remember-pagina gezien dat de D.21 inzetbaar is voor herdenkingsvluchten, airshows en displays. Maar onze hele vloot is inzetbaar voor dit soort vluchten!

Een van de missie's van Egmond Vintage Wings is om degenen te herdenken die tijdens de tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

Wat is een herdenkingsvlucht? Een herdenkingsvlucht is een eerbetoon aan degenen die voor onze vrijheid hebben gevochten. Een herdenkingsvlucht brengt ons terug naar wat er in het verleden is gebeurd.

Onze gehele vloot is inzetbaar voor al dit soort vluchten. 

Vanaf eind 2020, van maart tot november van elk jaar, is ook voor het eerst de D.21 regelmatig te zien in de lucht boven Nederland om openbare en militaire evenementen te vieren en te herdenken. Buitengewoon uniek. Overigens zullen onze andere toestellen die nog onder restauratie zijn hier straks ook voor kunnen ingezet worden.

Met onze herdenkingsvluchten airshows en displays eren we de duizenden mannen en vrouwen, in de lucht en op de grond, die hun leven voor ons land hebben gegeven in het nobele streven naar vrijheid. En presenteren wij datgene waar een dergelijke kist toe in staat is met een hoop passie en trots 


Meer informatie over het boeken van onze kisten of vloot voor een airshow, herdenkingsvlucht of display? En wat wij verder voor u kunnen beteken?

Neem contact met ons op, Egmond Vintage Wings

Jack Van Egmond

Oprichter van Egmond Vintage Wings

''Dreams take flight''

Als klein kind droomde hij ervan te vliegen en boven de wolken uit te stijgen. Vliegtuigen werden zijn grootste passie. Als 14-jarig kind kocht hij zijn allereerste tekening van de Fokker D.21.

Jacks passie en verlangen resulteerde in een prachtige luchtvaartcarrière, het herstel van Spitfire MK732 en het 100 uur daarvan vliegen was een van zijn grootste dingen. Hij heeft het hele gezin besmet met de passie voor vintage luchtvaart, het luchtvaartvirus. Hij heeft ze voorbereid op de toekomst. Tegenwoordig heeft Jack een prachtige collectie gemaakt samen met zijn familie en vrienden.

De top van zijn carrière is natuurlijk zijn Fokker D.21, het vliegtuig waar hij van droomde. En deze droom komt echt uit !!

Jack is een man met passie, moed en met liefde voor de historische luchtvaart. Dankzij Jack is Egmond Vintage Wings opgezet met slechts één doel: zijn passie voor vintage luchtvaart doorgeven aan de volgende generatie en deze vintage vleugels in de lucht houden!

"Don't believe you can't , believe in your dreams, cause it gives you the spirit to achieve anything, so keep dreaming, while dreams really can come true''

Vintage Flying